Eefde-moment: scheidingswand en drijfbolders

Aannemerscombinatie Lock to Twente heeft voor de tweede sluiskolk in Eefde de laatste damwandplanken van de scheidingswand ingebracht. Die scheidt de huidige voorsluis van de nieuwe voorhaven van de 2e sluiskolk. Binnenin de kolk wordt de constructie van de drijfbolders zichtbaar.

Eefde-moment: scheidingswand en drijfbolders

De damwandplanken van de scheidingswand zijn op verschillende hoogtes ingebracht. Hierdoor ontstaan een soort gaten. Bij een hoge waterstand kan daardoor water tussen de voorsluis en de nieuwe voorhaven stromen. Op de planken die hoger staan monteert de aannemer op een later moment een loopbrug, zodat schippers de wal kunnen bereiken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Eefde-moment: scheidingswand en drijfbolders | Schuttevaer.nl

Eefde-moment: scheidingswand en drijfbolders

Aannemerscombinatie Lock to Twente heeft voor de tweede sluiskolk in Eefde de laatste damwandplanken van de scheidingswand ingebracht. Die scheidt de huidige voorsluis van de nieuwe voorhaven van de 2e sluiskolk. Binnenin de kolk wordt de constructie van de drijfbolders zichtbaar.

Eefde-moment: scheidingswand en drijfbolders

De damwandplanken van de scheidingswand zijn op verschillende hoogtes ingebracht. Hierdoor ontstaan een soort gaten. Bij een hoge waterstand kan daardoor water tussen de voorsluis en de nieuwe voorhaven stromen. Op de planken die hoger staan monteert de aannemer op een later moment een loopbrug, zodat schippers de wal kunnen bereiken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer