Bunkercijfers Rotterdam lager: minder stookolie, veel meer LNG

De verkoop van bunkerolie voor de zeescheepvaart in bunkerhaven Rotterdam is in 2018 verminderd van 9,9 miljoen naar 9,5 miljoen kuub. De daling is bijna geheel toe te schrijven aan de daling in de verkoop van zware stookolie van 8,3 miljoen naar 7,9 miljoen kuun. De overslag van LNG – liquified natural gas, vloeibaar aardgas – als bunkers nam aanzienlijk toe, van 1.500 ton naar 9.500 ton.

Bunkercijfers Rotterdam lager: minder stookolie, veel meer LNG

Volgens Havenbedrijf Rotterdam heeft de daling van het bunkervolume in de grootste bunkerhaven van Europa te maken met de schaalvergroting en het gebruik van modernere schepen in de containervaart. Leveranties aan containerschepen nemen ongeveer 70 procent van de totale Rotterdamse bunkermarkt in beslag.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Bunkercijfers Rotterdam lager: minder stookolie, veel meer LNG | Schuttevaer.nl

Bunkercijfers Rotterdam lager: minder stookolie, veel meer LNG

De verkoop van bunkerolie voor de zeescheepvaart in bunkerhaven Rotterdam is in 2018 verminderd van 9,9 miljoen naar 9,5 miljoen kuub. De daling is bijna geheel toe te schrijven aan de daling in de verkoop van zware stookolie van 8,3 miljoen naar 7,9 miljoen kuun. De overslag van LNG – liquified natural gas, vloeibaar aardgas – als bunkers nam aanzienlijk toe, van 1.500 ton naar 9.500 ton.

Bunkercijfers Rotterdam lager: minder stookolie, veel meer LNG

Volgens Havenbedrijf Rotterdam heeft de daling van het bunkervolume in de grootste bunkerhaven van Europa te maken met de schaalvergroting en het gebruik van modernere schepen in de containervaart. Leveranties aan containerschepen nemen ongeveer 70 procent van de totale Rotterdamse bunkermarkt in beslag.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer