Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Sluis Driel elf weken gestremd voor renovatie

DRIEL

Sluis Driel wordt van 20 februari tot 8 mei gestremd. De sluis wordt als laatste van drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek door Rijkswaterstaat gerenoveerd.

1 / 1
Sluis Driel elf weken gestremd voor renovatie

Sluis Driel elf weken gestremd voor renovatie

Tijdens de elf weken durende stremming vaart de scheepvaart om via de Waal. Van het stuwensemble werd sluis Amerongen in het voorjaar van 2018 gerenoveerd, sluis Hagestein in het najaar van 2018.

De renovatiewerkzaamheden aan de sluis omvatten onder andere het vervangen van de elektrotechnische installaties, het vervangen van de bewegingswerken van de sluisdeuren, het verduurzamen van de sluisdeuren, uitvoeren van betonreparaties en het geschikt maken van de sluis voor centrale bediening en zwaardere schepen. Ook realiseert Rijkswaterstaat in Amerongen een centraal bedieningsgebouw van waaruit het de drie stuwcomplexen gefaseerd centraal gaat bedienen. De renovatie is naar verwachting eind 2019 afgerond.

Met het stuwcomplex in Driel regelt Rijkswaterstaat de afvoer van rivierwater over de Nederrijn en Lek en de IJssel en voorziet zo het IJsselmeer, het grootste zoetwaterbekken van Nederland, van voldoende water. De stuwcomplexen Driel, Amerongen en Hagestein zorgen samen ook voor voldoende waterpeil op de IJssel, Nederrijn en Lek en daarmee voor een vlotte en veilige scheepvaart. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook