Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vrijwillige brandweer bergt anker duwstel

ASCHACH

De vrijwillige brandweer van het Oostenrijkse Aschach heeft onlangs een bijzondere klus geklaard. De manschappen zagen kans een bijna 1000 kilo zwaar anker te bergen dat in de Donau op de bodem van de vaargeul lag.

1 / 1
Vrijwillige brandweer bergt anker duwstel

Vrijwillige brandweer bergt anker duwstel

Het was daar tijdens een ankermanoeuvre van een duwstel terechtgekomen. Toen de bemanning het anker had laten vallen bleek dat het was losgekomen van de ankerketting. Bij het inhalen van de ketting kwamen alleen de schakels boven water, zonder anker.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook