Vrijwillige brandweer bergt anker duwstel

De vrijwillige brandweer van het Oostenrijkse Aschach heeft onlangs een bijzondere klus geklaard. De manschappen zagen kans een bijna 1000 kilo zwaar anker te bergen dat in de Donau op de bodem van de vaargeul lag.

Vrijwillige brandweer bergt anker duwstel

Het was daar tijdens een ankermanoeuvre van een duwstel terechtgekomen. Toen de bemanning het anker had laten vallen bleek dat het was losgekomen van de ankerketting. Bij het inhalen van de ketting kwamen alleen de schakels boven water, zonder anker.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Vrijwillige brandweer bergt anker duwstel | Schuttevaer.nl

Vrijwillige brandweer bergt anker duwstel

De vrijwillige brandweer van het Oostenrijkse Aschach heeft onlangs een bijzondere klus geklaard. De manschappen zagen kans een bijna 1000 kilo zwaar anker te bergen dat in de Donau op de bodem van de vaargeul lag.

Vrijwillige brandweer bergt anker duwstel

Het was daar tijdens een ankermanoeuvre van een duwstel terechtgekomen. Toen de bemanning het anker had laten vallen bleek dat het was losgekomen van de ankerketting. Bij het inhalen van de ketting kwamen alleen de schakels boven water, zonder anker.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer