Containerresten Eemsgeul en vaargeul Terschelling compleet in kaart

De Eemsgeul en de vaargeul boven Terschelling zijn inmiddels bijna compleet gesurveyed op ladingresten van de MSC Zoe; dat wil zeggen dat alle objecten op die plekken in kaart zijn gebracht. Rijkswaterstaat meldde vrijdag 1 februari dat het merendeel van de objecten tot nu toe is aangetroffen in de vaargeul boven Terschelling.

Containerresten Eemsgeul en vaargeul Terschelling compleet in kaart

De bergingsschepen Atlantic Tonjer en Geosund zijn twee weken geleden gestart met de berging van de containers in de Noordzee. Op dit moment worden de losse objecten die de surveyschepen op de zeebodem hebben gelokaliseerd naar boven gehaald. Het gaat dan om onder meer stukken container, delen van auto’s en divers afval.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer