Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaart in Vlaanderen breekt opnieuw records

ANTWERPEN

De lage waterstanden van afgelopen zomer zijn er de oorzaak van dat in 2018 de vervoerscijfers op het Albertkanaal (-2,1%) en enkele Kempense kanalen, zoals het kanaal Dessel-Schoten (-8,1%), zijn gedaald. Maar het totale goederenvervoer over de Vlaamse waterwegen brak vorig jaar records.

1 / 1
Binnenvaart in Vlaanderen breekt opnieuw records

Binnenvaart in Vlaanderen breekt opnieuw records

Volgens woordvoerder Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg zijn de recordcijfers opvallend, zeker in het licht van de uitzonderlijk lange droogteperiode, waarin schepen niet vol konden afladen. Desondanks groeide de vervoersprestatie per tonkilometer met 1,7% ten opzichte van het vorige recordjaar 2017. Het aantal verscheepte containers steeg met 3,6% en het palletvervoer via waterwegen groeide zelfs met 42%.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook