Opinie: ‘Schipper hoort niet te betalen voor zelf verzamelde data’

Het is een prima idee van CoVadem om data over vaardiepte ‘in real time’ te verzamelen door gebruik te maken van bestaande meetapparatuur en locatie-apparatuur op schepen. Maar mijn broekt zakt af als ik lees dat het de bedoeling is dat deelnemers (let op: de leveranciers van de data, dus!) moeten gaan betalen voor deelname. Dat is werkelijk de omgekeerde wereld!

Kritiek op verdienmodel CoVadem
‘Afhankelijkheid van monopolist dreigt’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Opinie: ‘Schipper hoort niet te betalen voor zelf verzamelde data’ | Schuttevaer.nl

Opinie: ‘Schipper hoort niet te betalen voor zelf verzamelde data’

Het is een prima idee van CoVadem om data over vaardiepte ‘in real time’ te verzamelen door gebruik te maken van bestaande meetapparatuur en locatie-apparatuur op schepen. Maar mijn broekt zakt af als ik lees dat het de bedoeling is dat deelnemers (let op: de leveranciers van de data, dus!) moeten gaan betalen voor deelname. Dat is werkelijk de omgekeerde wereld!

Kritiek op verdienmodel CoVadem
‘Afhankelijkheid van monopolist dreigt’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer