Eerste Nederlandse sleephopperzuiger op LNG baggert in Rotterdamse haven

Mevrouw Jolies van der Kamp heeft vrijdag 11 januari in Rotterdam de gloednieuwe sleephopperzuiger Ecodelta gedoopt. Dat gebeurde aan de Holland-Amerikakade. Het schip is gebouwd in opdracht van de Zwolse Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp. Het is de eerste LNG aangedreven sleephopperzuiger van Nederland.

Eerste Nederlandse sleephopperzuiger op LNG baggert in Rotterdamse haven

De Ecodelta gaat de komende jaren het westelijk havengebied van Rotterdam op diepte houden. Van der Kamp won de aanbesteding omdat het volgens het havenbedrijf met het beste concept kwam. Door het aanbod om een nieuw schip te bouwen dat op LNG vaart werd voldaan aan de vraag van de haven om verbetering van de luchtkwaliteit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer