Een Ridder van Oranje bij Rijnstreek

Koninklijke BLN-Schuttevaer Rijnstreek is een kleine afdeling, maar heeft sinds zaterdag 12 januari wel een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau in zijn midden. Aftredend vicevoorzitter Frits de Vries (74) kreeg de koninklijke onderscheiding voorafgaand aan de afdelingsjaarvergadering uit handen van burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn.

pna Ridder Frits

De Vries werd hiermee geëerd voor 35 jaar bestuurswerk voor de afdeling Rijnstreek, zijn activiteiten in het kader van Varen doe je Samen en jarenlange inzet voor  duikvereniging Atlantis in zijn woonplaats Alphen aan den Rijn. Hij werd geprezen om zijn kennis – ‘vraagbaak van het bestuur’ –  en niet aflatende inzet waarmee hij de binnenvaart, de recreatievaart en de duiksport buitengewoon heeft gediend. ‘Je was de dragende kracht, heel veel dank daarvoor.’


Bocht van Frits

De Vries was verrast door het eerbetoon, maar voelde al ‘nattigheid’ toen de burgemeester ineens in de zaal bleek te zitten. Hij memoreerde hoe hij bij Rijnstreek betrokken was geraakt. ‘Ik kwam in 1974 van Van Ommeren aan de wal, ging werken bij het GAK en we kochten het beurtscheepje Rijnland III van de toenmalige afdelingssecretaris van Schuttevaer. Hij haalde mij meteen binnen in het bestuur.’

Toen al kreeg hij het dossier overgedragen van de plannen voor een bochtafsnijding in de Delftse Schie en hij zou zich daar al die jaren in vastbijten. ‘De Bocht van Frits’ werd het project wel genoemd. Zijn afscheid van het bestuur komt dan ook op een bijzonder moment. De Bochtafsnijding wordt namelijk 28 januari geopend, na meer dan 35 jaar.

Frits de Vries en zijn vrouw Joke, die eveneens al die jaren zeer actief is geweest voor onder meer BLN-Schuttevaer, gaan nu een wereldreis maken. Maar bij terugkomst zijn ze zeker weer bereid zich in te zetten voor het maatschappelijk belang. Dat hebben ze altijd gedaan en dat zullen ze blijven doen. (PN)

Een Ridder van Oranje bij Rijnstreek | Schuttevaer.nl

Een Ridder van Oranje bij Rijnstreek

Koninklijke BLN-Schuttevaer Rijnstreek is een kleine afdeling, maar heeft sinds zaterdag 12 januari wel een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau in zijn midden. Aftredend vicevoorzitter Frits de Vries (74) kreeg de koninklijke onderscheiding voorafgaand aan de afdelingsjaarvergadering uit handen van burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn.

pna Ridder Frits

De Vries werd hiermee geëerd voor 35 jaar bestuurswerk voor de afdeling Rijnstreek, zijn activiteiten in het kader van Varen doe je Samen en jarenlange inzet voor  duikvereniging Atlantis in zijn woonplaats Alphen aan den Rijn. Hij werd geprezen om zijn kennis – ‘vraagbaak van het bestuur’ –  en niet aflatende inzet waarmee hij de binnenvaart, de recreatievaart en de duiksport buitengewoon heeft gediend. ‘Je was de dragende kracht, heel veel dank daarvoor.’


Bocht van Frits

De Vries was verrast door het eerbetoon, maar voelde al ‘nattigheid’ toen de burgemeester ineens in de zaal bleek te zitten. Hij memoreerde hoe hij bij Rijnstreek betrokken was geraakt. ‘Ik kwam in 1974 van Van Ommeren aan de wal, ging werken bij het GAK en we kochten het beurtscheepje Rijnland III van de toenmalige afdelingssecretaris van Schuttevaer. Hij haalde mij meteen binnen in het bestuur.’

Toen al kreeg hij het dossier overgedragen van de plannen voor een bochtafsnijding in de Delftse Schie en hij zou zich daar al die jaren in vastbijten. ‘De Bocht van Frits’ werd het project wel genoemd. Zijn afscheid van het bestuur komt dan ook op een bijzonder moment. De Bochtafsnijding wordt namelijk 28 januari geopend, na meer dan 35 jaar.

Frits de Vries en zijn vrouw Joke, die eveneens al die jaren zeer actief is geweest voor onder meer BLN-Schuttevaer, gaan nu een wereldreis maken. Maar bij terugkomst zijn ze zeker weer bereid zich in te zetten voor het maatschappelijk belang. Dat hebben ze altijd gedaan en dat zullen ze blijven doen. (PN)