Van Oord spuit haven Ramsgate op diepte

Baggeraar Van Oord is met het waterinjectieschip Jedsed begonnen de haven van Ramsgate op diepte te brengen.

Het is een van de maatregelen die de Britse regering heeft genomen om zich voor te bereiden op een ‘No deal Brexit’. In dat geval gaat de afhandeling door de douane langer duren, waardoor in Dover en Portsmouth ‘opstoppingen’ ontstaan. Om deze problemen het hoofd te bieden zijn ook al contracten afgesloten met enkele ferry-maatschappijen voor het inhuren van RoRo-capaciteit. Een van deze maatschappijen is Seaborne dat een dienst gaat onderhouden tussen Ramsgate en Oostende.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer