Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Lading uit Dandia verpest drinkwater Antwerpen

ANTWERPEN

Het kraanwater stinkt in grote delen van de stad Antwerpen en de omliggende gemeenten. Dat is nog een gevolg van het zinken op 13 november vorig jaar van het met 800 kunstmest geladen binnenvaartschip Dandia op het Albertkanaal.

Het schip en de lading zijn intussen geborgen. Maar de kunstmest in het water was de ideale voeding voor de microalg cryptomonas, die sindsdien sterk is toegenomen en nu zorgt voor geurhinder in het leidingwater dat de waterleidingmaatschappij Water-link uit het Albertkanaal haalt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook