Lading uit Dandia verpest drinkwater Antwerpen

Het kraanwater stinkt in grote delen van de stad Antwerpen en de omliggende gemeenten. Dat is nog een gevolg van het zinken op 13 november vorig jaar van het met 800 kunstmest geladen binnenvaartschip Dandia op het Albertkanaal.

Het schip en de lading zijn intussen geborgen. Maar de kunstmest in het water was de ideale voeding voor de microalg cryptomonas, die sindsdien sterk is toegenomen en nu zorgt voor geurhinder in het leidingwater dat de waterleidingmaatschappij Water-link uit het Albertkanaal haalt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Lading uit Dandia verpest drinkwater Antwerpen | Schuttevaer.nl

Lading uit Dandia verpest drinkwater Antwerpen

Het kraanwater stinkt in grote delen van de stad Antwerpen en de omliggende gemeenten. Dat is nog een gevolg van het zinken op 13 november vorig jaar van het met 800 kunstmest geladen binnenvaartschip Dandia op het Albertkanaal.

Het schip en de lading zijn intussen geborgen. Maar de kunstmest in het water was de ideale voeding voor de microalg cryptomonas, die sindsdien sterk is toegenomen en nu zorgt voor geurhinder in het leidingwater dat de waterleidingmaatschappij Water-link uit het Albertkanaal haalt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer