Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Levant vaart meteen de sluis in bij Eefde

EEFDE

Na een half jaar is zaterdagmiddag 8 december een einde gekomen aan het schutten met de voorsluis in Eefde en daarmee aan het getrapt schutten. De sluismeester informeerde de schipper van het geladen motorschip Levant uit Nieuwegein dat hij als eerste direct kon doorvaren naar de sluis.

1 / 1
Levant vaart meteen de sluis in bij Eefde

Levant vaart meteen de sluis in bij Eefde

De opvarende schepen hadden via de voorsluis iets meer tijd nodig om te schutten dan normaal. Afvarende schepen deden er beduidend langer over, omdat die in de voorsluis moesten wachten tot de opvaart de sluis was ingevaren. Nadat de deur van de sluis gesloten was kon pas het afschutten in de voorsluis plaatsvinden.

Tijdens de laagwaterperiode werden er via de voorsluis soms meer dan 80 schepen per dag geschut. (SW)

Reacties (1)
  • H.A. Hoogeveen

    Ja en die 80 schepen moesten dealen met de slechte staat van het kanaal. Nu is iedereen blij met het hoge water, maar we hebben nu duidelijk gezien dat er nog een hoop moet gebeuren onderwater.
    Dus rijkswaterstaat val niet in slaap, want de handen moeten uit de mouwen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook