Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Beperkte stremming Prinses Beatrixsluis voor aanpassen stroomvoorziening

NIEUWEGEIN

Van vrijdag 7 december 22.00 uur tot en met zaterdag 8 december 06.00 uur en van zaterdag 8 december 22.00 uur tot en met zondag 9 december 06.00 uur voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de oostelijke kolk van de Prinses Beatrixsluis. De westelijke kolk is beide nachten wel beschikbaar voor de scheepvaart.

1 / 1
Beperkte stremming Prinses Beatrixsluis voor aanpassen stroomvoorziening

Beperkte stremming Prinses Beatrixsluis voor aanpassen stroomvoorziening

Tijdens de werkzaamheden wordt de noodstroomvoorziening van de beide bestaande kolken gekoppeld aan het energiesysteem van de 3e kolk. De 1e en de 2e kolk worden vervolgens aan een tijdelijke noodstroomvoorziening gekoppeld. Als de renovatie van beide kolken – voorzien voor de eerste twee kwartalen van 2019 – klaar is, wordt de huidige noodstroomvoorziening weer in gebruik genomen voor alle drie de kolken.
Daarnaast test Sas van Vreeswijk of de energievoorziening van de oostelijke kolk onafhankelijk van de westelijke kolk losgekoppeld kan worden. Het is wenselijk beide zaken voor aanvang van de renovatie te doen om vertraging in de renovatieperiode te voorkomen.

Om optimaal van deze stremming gebruik te maken en de renovatieperiode van 2019 zo kort mogelijk te kunnen houden, plaatst Sas van Vreeswijk daarnaast ook alvast aandrijfkasten en bekabeling in de heftorens. Dit gebeurt via de kraan aan de heftoren. In deze kasten bevinden zich compressoren van de ijsbestrijdingsinstallatie.

Langere wachttijden

Naar verwachting hebben schippers tijdens deze stremming langere wachttijden. Er worden geen extra wachtplaatsen gecreëerd, de overnachtingsplaatsen blijven tijdens de stremming gewoon in gebruik. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, stelt Rijkswaterstaat de oostelijke kolk eerder open voor de scheepvaart. (DvdM / RWS)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook