Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Schipper blijft baas bij extreem weer’

DEN HAAG

Rijkswaterstaat krijgt geen wettelijke bevoegdheid om bij extreem weer het scheepvaartverkeer stil te leggen. De aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) na ‘Grave’ om dat juist wel te regelen, staat volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) haaks op de verantwoordelijkheid voor de veiligheid aan boord. Die ligt volgens de geldende regelgeving te allen tijde bij de schipper.

1 / 1
'Schipper blijft baas bij extreem weer'

'Schipper blijft baas bij extreem weer'

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Bibliotheek RWS

    Hoe komt u bij deze wijze woorden Piet Bennink?

  • Piet Bennik

    Er word wederom met geen woord gerept over het bij lange na niet naleven van de wet op vaar en rust tijden. Hetgeen wat waarschijnlijk de grootste oorzaak van het ongeval was, de schipper was oververmoeid net als de rest van de bemanning.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook