Rijkswaterstaat wijst alle varianten Amsterdamse IJ-brug af

Rijkswaterstaat wijst de plannen van het Amsterdamse stadsbestuur voor een fiets- en voetgangersbrug over het IJ categorisch af. Dat blijkt uit een brief van de dienst aan de gemeente die in handen is van De Telegraaf. De werkgroep Het Open IJ hoopt de Amsterdamse gemeenteraad zover te krijgen dat die volledig afziet van plannen voor IJ-bruggen.

Volgens RWS leveren de zes voorgestelde varianten van een Java-brug onveilige nautische situaties op voor het drukke scheepvaartverkeer op het IJ. De afwijzing is een grote streep door de rekening van het stadsbestuur om binnen enkele jaren een oeververbinding te hebben tussen het centrum en Amsterdam Noord.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rijkswaterstaat wijst alle varianten Amsterdamse IJ-brug af | Schuttevaer.nl

Rijkswaterstaat wijst alle varianten Amsterdamse IJ-brug af

Rijkswaterstaat wijst de plannen van het Amsterdamse stadsbestuur voor een fiets- en voetgangersbrug over het IJ categorisch af. Dat blijkt uit een brief van de dienst aan de gemeente die in handen is van De Telegraaf. De werkgroep Het Open IJ hoopt de Amsterdamse gemeenteraad zover te krijgen dat die volledig afziet van plannen voor IJ-bruggen.

Volgens RWS leveren de zes voorgestelde varianten van een Java-brug onveilige nautische situaties op voor het drukke scheepvaartverkeer op het IJ. De afwijzing is een grote streep door de rekening van het stadsbestuur om binnen enkele jaren een oeververbinding te hebben tussen het centrum en Amsterdam Noord.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer