Ruim drie miljoen teu extra na baggeren Elbe

Hamburg kan jaarlijks 3,2 miljoen teu meer overslaan als de Elbe is uitgebaggerd. Dat stelden senator Frank Hörch en burgemeester Peter Tschentscher van Hamburg 26 oktober tijdens een vaartocht met vertegenwoordigers van industrie, politiek en pers.

Volgend voorjaar wordt met het baggerwerk begonnen, medio 2021 moet het zijn afgerond. Er worden op 18 plaatsen tussen Cuxhaven en Altenwerder ondieptes weggebaggerd. Op het meest ondiepe deel, tussen Brunsbüttel en Glückstadt wordt de vaargeul ruim 2,42 meter dieper. De uitkomende bagger wordt op acht plaatsen in diepe delen van de Elbe gestort.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer