Onderzoek naar ‘vaste laag’ in de Waal bijna klaar

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) informeert de Tweede Kamer ‘binnenkort’ over het onderzoek ‘Duurzame bodemligging Rijntakken’. Dat schrijft ze in antwoord op schriftelijke vragen van SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer over de ‘vaste laag’ in de Waal.

Stoffer voer eind augustus mee aan boord van de Deviant op de Waal bij Nijmegen en zag de dieptemeter teruglopen naar 0,5 meter toen het schip over een stenen laag in een bocht van de rivier ging. Hij deed verslag van zijn werkbezoek in Schuttevaer en besloot meteen schriftelijke vragen te stellen aan de minister.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer