Boskalis start baggerwerk in Canada

Met een vloot van baggermaterieel gaat Boskalis bij Kilimat in de Canadese provincie Brits-Columbia baggerwerk verrichten op een locatie waar een grootschalige LNG-exportterminal zal worden aangelegd. Met het baggercontract is een bedrag gemoeid van 100 miljoen euro.

Opdrachtgever voor het baggerwerk is LNG Canada, een samenwerkingsverband van Shell, Petronas, PetroChina en Korea Gas Corporation (KOGAS). Het gegunde werk vloeit voort uit de definitieve investeringsbeslissing van de partners die recentelijk is genomen. Het baggerwerk in Kilimat omvat het verwijderen en saneren van vervuilde en niet-vervuilde grond op de locatie van de toekomstige exportterminal en zal tot en met 2020 duren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer