Aqualiner breidt veerdiensten Antwerpen uit met Noorderlijn

De Rotterdamse rederij Aqualiner opent maandag 8 oktober een aanvullende bijkomende veerdienst op de Schelde in Antwerpen. Het gaat om de Noorderlijn van ponton Steen in het centrum van de stad richting Noord met stopplaatsen op Antwerpen-Linkeroever, in Zwijndrecht en aan de Kallosluis in de Waaslandhaven.

Aqualiner breidt veerdiensten Antwerpen uit met Noorderlijn

Op de Antwerpse linkeroever wordt gebruikgemaakt van een bestaande drijvende steiger waar ook schepen van de maritieme diensten aanmeren. In Zwijndrecht wordt aangelegd in het getijdendok van baggerbedrijf DEME (Scheldedijk) waar Aqualiner een aparte steiger kreeg toegewezen en dat eveneens dient doet als basis van de waterbussen. De derde stop van de noorderlijn is in de toegangsgeul van de Kallosluis (Kettenislaan). De tarieven, reistijden en afvaartschema’s zijn nog niet bekendgemaakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aqualiner breidt veerdiensten Antwerpen uit met Noorderlijn | Schuttevaer.nl

Aqualiner breidt veerdiensten Antwerpen uit met Noorderlijn

De Rotterdamse rederij Aqualiner opent maandag 8 oktober een aanvullende bijkomende veerdienst op de Schelde in Antwerpen. Het gaat om de Noorderlijn van ponton Steen in het centrum van de stad richting Noord met stopplaatsen op Antwerpen-Linkeroever, in Zwijndrecht en aan de Kallosluis in de Waaslandhaven.

Aqualiner breidt veerdiensten Antwerpen uit met Noorderlijn

Op de Antwerpse linkeroever wordt gebruikgemaakt van een bestaande drijvende steiger waar ook schepen van de maritieme diensten aanmeren. In Zwijndrecht wordt aangelegd in het getijdendok van baggerbedrijf DEME (Scheldedijk) waar Aqualiner een aparte steiger kreeg toegewezen en dat eveneens dient doet als basis van de waterbussen. De derde stop van de noorderlijn is in de toegangsgeul van de Kallosluis (Kettenislaan). De tarieven, reistijden en afvaartschema’s zijn nog niet bekendgemaakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer