Zuiderzee: Monden gevoed en levens gevraagd

De Zuiderzee heeft talloze monden gevoed en tienduizenden het leven gekost. De binnenzee in ons land slokte land op en was verraderlijk. Tot 100 jaar geleden de Zuiderzeewet werd aangenomen en de Nederlandse waterbouwers aan een revolutionair werk konden beginnen: de bouw van de Afsluitdijk en de inpolderingen. Het heeft ze de wereldwijde roem gebracht, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Zuiderzee: Monden gevoed en levens gevraagd

Zuiderzee getemd, maar waterbouwwerken zijn nooit klaar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zuiderzee: Monden gevoed en levens gevraagd | Schuttevaer.nl

Zuiderzee: Monden gevoed en levens gevraagd

De Zuiderzee heeft talloze monden gevoed en tienduizenden het leven gekost. De binnenzee in ons land slokte land op en was verraderlijk. Tot 100 jaar geleden de Zuiderzeewet werd aangenomen en de Nederlandse waterbouwers aan een revolutionair werk konden beginnen: de bouw van de Afsluitdijk en de inpolderingen. Het heeft ze de wereldwijde roem gebracht, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Zuiderzee: Monden gevoed en levens gevraagd

Zuiderzee getemd, maar waterbouwwerken zijn nooit klaar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer