Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zuiderzee: Monden gevoed en levens gevraagd

DEVENTER

De Zuiderzee heeft talloze monden gevoed en tienduizenden het leven gekost. De binnenzee in ons land slokte land op en was verraderlijk. Tot 100 jaar geleden de Zuiderzeewet werd aangenomen en de Nederlandse waterbouwers aan een revolutionair werk konden beginnen: de bouw van de Afsluitdijk en de inpolderingen. Het heeft ze de wereldwijde roem gebracht, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

1 / 5
Zuiderzee: Monden gevoed en levens gevraagd

Zuiderzee: Monden gevoed en levens gevraagd

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook