Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schiphol naar de Noordzee

AMSTERDAM

Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat opnieuw bekijken of een luchthaven in zee realiseerbaar is. Ze wil een snelle ‘reality-check’ doen om te bezien of er nieuwe inzichten zijn sinds dit plan 15 jaar geleden werd afblazen. Uitvoering van het idee zou voor waterbouwers een opdracht zijn waarbij een miljard kuub zand moet worden opgespoten, vijf keer zoveel als bij de Tweede Maasvlakte. Maar het lijkt ook anders te kunnen, een drijvend Schiphol.

1 / 2
Schiphol naar de Noordzee

Schiphol naar de Noordzee

‘Waterbouwkundig geen probleem en goedkoper dan grond rond Amsterdam’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • M. den Hertog

    Alle kleine commerciële luchthavens in Nederland uitbreiden met één of twee landingsbanen voor grote kisten en de tweede maasvlakte uitbreiden met een luchthaven met vier banen. Daarbij snelle ov-infrastructuur aanleggen, of als die er al is verder uitbreiden of optimaliseren. Niet al te veel zeegebied opgeven want die hebben we nodig voor de voedsel voorziening.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook