Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schutten in Deventer kan eerder, bij 1,06 +NAP

DEVENTER [update]

De vijf schepen achter de Prins Bernhardsluis in Deventer kunnen er toch eerder uit, namelijk al bij een waterstand van 1,06 +NAP. Maar de waterstand was daar dinsdag 4 september met 0,93 +NAP nog ver vandaan.

1 / 2
Schutten in Deventer kan eerder, bij 1,06 +NAP

Schutten in Deventer kan eerder, bij 1,06 +NAP

Eerder berichtte de gemeente dat het schutten van de sluis in Deventer verantwoord is bij een waterstand van 1,22 +NAP. Dat was al gunstiger dan schutten bij de vergunde waterstand van 1,47 +NAP. Nieuwe berekeningen van de daadwerkelijke belastbaarheid van de sluisdeuren wijzen uit dat er sprake is van een restcapaciteit. Het blijkt veilig de deuren te bedienen bij een waterstand van 1,06 +NAP. De stand van de IJssel was dinsdag nog veel te laag. Maar de kans lijkt aanwezig dat rond het weekend even 1,06 meter wordt bereikt. Er komt namelijk een golfje water aan uit Duitsland.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook