Gunvor ziet af van bouw raffinaderij in Rotterdam

Het Russische oliehandels- en raffinagebedrijf Gunvor heeft zijn plannen voor een raffinaderij voor laagzwavelige olie in Rotterdam, het zogeheten Goliath-project, stopgezet. Dat geldt ook voor de bouw van twee opslagtanks bij de Antwerpse raffinaderij van het bedrijf. Het gaat in totaal om een investering van enkele honderden miljoenen euro’s.

Het nieuws kwam naar buiten via een uitgelekte interne memo van ceo Torbjörn Törnqvist die in bezit kwam van het Financieele Dagblad. Het besluit van Gunvor volgt kort nadat Maersk en Vopak aankondigden in Rotterdam het grootste bunkerstation voor laagzwavelige brandstof van Europe te realiseren. Törnqvist schrijft in de memo dat het in een later stadium, mogelijk samen met een partner, wel rendabel kan zijn om de investeringen in raffinage en opslagcapaciteit te doen. Op dit moment is er te weinig duidelijkheid over de prijsontwikkelingen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Gunvor ziet af van bouw raffinaderij in Rotterdam | Schuttevaer.nl

Gunvor ziet af van bouw raffinaderij in Rotterdam

Het Russische oliehandels- en raffinagebedrijf Gunvor heeft zijn plannen voor een raffinaderij voor laagzwavelige olie in Rotterdam, het zogeheten Goliath-project, stopgezet. Dat geldt ook voor de bouw van twee opslagtanks bij de Antwerpse raffinaderij van het bedrijf. Het gaat in totaal om een investering van enkele honderden miljoenen euro’s.

Het nieuws kwam naar buiten via een uitgelekte interne memo van ceo Torbjörn Törnqvist die in bezit kwam van het Financieele Dagblad. Het besluit van Gunvor volgt kort nadat Maersk en Vopak aankondigden in Rotterdam het grootste bunkerstation voor laagzwavelige brandstof van Europe te realiseren. Törnqvist schrijft in de memo dat het in een later stadium, mogelijk samen met een partner, wel rendabel kan zijn om de investeringen in raffinage en opslagcapaciteit te doen. Op dit moment is er te weinig duidelijkheid over de prijsontwikkelingen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer