Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Na 17 jaar groen licht voor baggeren Elbe

HAMBURG

Het heeft 17 jaar van plannen maken en indienen, bezwaren opstellen en indienen en vele zittingen van rechtbanken geduurd maar nu is het dan zo ver. Hamburg kan aan de gang met het uitbaggeren van de Elbe. Het Bundesverwaltungsgericht in Leipzig heeft 23 augustus de plannen voor het verbreden en uitbaggeren van de rivier tussen Hamburg en de Noordzee goedgekeurd. Het wordt de negende baggerbeurt voor de Elbe sinds 1818.

1 / 1
Na 17 jaar groen licht voor baggeren Elbe

Na 17 jaar groen licht voor baggeren Elbe

Het gaat de komende jaren, geplande oplevering in 2020, om het met 2,42 meter verdiepen van 81 kilometer rivier, het verbreden van de vaargeul en het aanbrengen van een aantal uitwijkplekken tot 385 meter breedte. Als dat is gebeurd kunnen schepen met een lengte tot 400 meter en een diepgang van 13,50 meter getijde-onafhankelijk in- en uitvaren en bij de hoogwater-vloedgolf tot 14,50 meter.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook