Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Vaste laag Nijmegen’ nu minste diepte op route naar Duisburg

DEVENTER

In de bocht van Nijmegen raken steeds meer schippers bij laag water de bodem. Het kritische punt op de route naar Duisburg lag voorheen in Duitsland (Pegel Ruhrort), maar ligt nu op de Nederlandse Waal. Voor schippersorganisatie Koninklijke BLN-Schuttevaer aanleiding om wederom bij Rijkswaterstaat (RWS) aan de bel te trekken.

1 / 1
Laagwater in Nederland, augustus 2018. Scheepvaart is mogelijk, maar kampt met veel beperkingen, zoals door de ‘harde laag’ bij Nijmegen. (Foto Rijkswaterstaat)

Laagwater in Nederland, augustus 2018. Scheepvaart is mogelijk, maar kampt met veel beperkingen, zoals door de ‘harde laag’ bij Nijmegen. (Foto Rijkswaterstaat)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • A. van Tongerlo

  Inderdaad, maar ik denk ook door het spuien van water door de sluis van Tiel, dat verderop weer door sluis Wijk bij Duurstede gaat en ook door de stuw van Hagenstein ivm de verzilting. Toen dit plaats vond was de wst. te Tiel 7cm gedaald op één dag. Wat weer negatief doorwerkt als een zgn tegendruk op het bovenliggend riviervak.

 • mieke Kuipers

  Juist. ruimte voor de rivier. En anders niks.

 • J H Boerman

  ik denk dat RWS de hand in eigen boezem moet steken,het is begonnen met de langsdammen in de waal dat was volgens de geleerde beter voor een snellere afvoer als het water hoog is,maar als het water laag is gaat het ook sneller weg.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook