Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vier dagen opruimingswerk na vondst bom in haven van Hamburg

HAMBURG

De hulpdiensten in Hamburg hebben de afgelopen week de handen vol gehad aan het ruimen van een 500-ponder uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief werd maandag 13 augustus ontdekt door de machinist van een graafmachine.

Tijdens het uitbaggeren van de Seehafen 4 aan de Süderelbe in Hamburg zag hij een voorwerp in de bak van zijn graafmachine dat mogelijk een bom kon zijn. Voordat hij het ding goed en wel had kunnen bekijken, was het verdwenen in de baggerspecie in de bak die hij aan het laden was.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook