Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Kamer- en Statenvragen CDA over personeelstekort sluis Delden

DEN HAAG

Het CDA-Kamerlid Maurits von Martels heeft woensdag 15 augustus schriftelijke vragen gesteld over het ’s nachts stilleggen van sluis Delden op het Twentekanaal. Ook het CDA in de Provinciale Staten van Overijssel stelde vragen bij de tijdelijke stremming.

1 / 1
Kamer- en Statenvragen CDA over personeelstekort sluis Delden

Kamer- en Statenvragen CDA over personeelstekort sluis Delden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • A. van Tongerlo

  Sluis Hagenstein is laatst ook 2x gestremd ivm personeelstekort. 2e keer was zogenaamd ivm onderhoud?

 • KP Gielen

  Even over de redenen van Rijkswaterstaat:
  1) het bedienend personeel is op vakantie => is gewoon planning. Ik neem aan dat vakantie op tijd moet worden aangevraagd.
  2) het bedienend personeel is ziek => houd je van te voren rekening mee. Ook gewoon planning dus. Was deze ziekte een uitzonderlijke situatie waar RWS niet op tijd op kon anticiperen?
  3) het bedienend personeel is elders ingezet in verband met de droogte => ook planning.
  Aan RWS bij deze het verzoek om hierover (deze 3 punten) gedetailleerde uitleg te geven.
  De eerste 2 redenen vind ik hierbij overigens weerlegd (en ook zeer gemakkelijk) maar ook hierover graag nadere info. Ik denk dat de mensen die deze krant lezen recht hebben op een uitleg die door schippers echt wordt begrepen (gewoon eerlijk zijn).
  En ik ben vooral benieuwd naar de uitleg van RWS over de derde reden. Ik lees de reactie van RWS graag terug via Schuttevaer.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook