Seine-Nord: verlenging voor onteigeningen

De Franse regering heeft eind juli de ‘van openbaar belang-verklaring’ van het Seine-Nord-project verlengd tot september 2027. Deze status is onder meer nodig om grond te kunnen onteigenen. De oude verklaring, uit 2008, zou volgende maand aflopen: volgens de oorspronkelijke plannen had de nieuwe, 107 kilometer lange vaarverbinding tussen Seine en Schelde immers al klaar moeten zijn.

Door alle financiële verwikkelingen van afgelopen jaren, die ook tot een wijziging van het tracé en overdracht van de projectleiding aan de regio hebben geleid, is dat nu 2026-2028 geworden. Volgend jaar start de aanbesteding, zodat de aanlegwerkzaamheden in 2020 kunnen beginnen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Seine-Nord: verlenging voor onteigeningen | Schuttevaer.nl

Seine-Nord: verlenging voor onteigeningen

De Franse regering heeft eind juli de ‘van openbaar belang-verklaring’ van het Seine-Nord-project verlengd tot september 2027. Deze status is onder meer nodig om grond te kunnen onteigenen. De oude verklaring, uit 2008, zou volgende maand aflopen: volgens de oorspronkelijke plannen had de nieuwe, 107 kilometer lange vaarverbinding tussen Seine en Schelde immers al klaar moeten zijn.

Door alle financiële verwikkelingen van afgelopen jaren, die ook tot een wijziging van het tracé en overdracht van de projectleiding aan de regio hebben geleid, is dat nu 2026-2028 geworden. Volgend jaar start de aanbesteding, zodat de aanlegwerkzaamheden in 2020 kunnen beginnen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer