Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stremming Sneekermeer op 8 augustus

SNEEK

Het Prinses Margrietkanaal over het Sneekermeer is woensdagmiddag 8 augustus tijdens het skûtsjesilen en de hardzeildag van de Sneekweek van 14:00 tot 18:00 uur voor alle scheepvaart gestremd. Tussen 14:00 uur en 15:00 uur kan de beroepsvaart alleen onder begeleiding van Rijkswaterstaat over het kanaal.

1 / 1
Stremming Sneekermeer op 8 augustus

Stremming Sneekermeer op 8 augustus

Het is woensdag 8 augustus extra druk op het Sneekermeer. Die dag vallen de hardzeildag van de Sneekweek en de wedstrijd van de SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) net als vorig jaar samen. Om de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers van beide evenementen te kunnen waarborgen en ruimte te geven aan de skûtsjes, stremt Rijkswaterstaat een deel van het Prinses Margrietkanaal.

Voor de recreatievaart met een maximale diepgang van 1.30 meter is het mogelijk om rond het wedstrijdveld te varen. Alle vaartuigen wordt verzocht tijdens de wedstrijden uit het wedstrijdveld te blijven.

Uitluisteren kanaal 10

Voor meer informatie wordt schippers geadviseerd marifoonkanaal 10 goed uit te luisteren. Op de lichtkranten langs het Prinses Margrietkanaal wordt gewezen op de extra drukte als gevolg van de evenementen. Daarnaast zorgen de mobiel verkeersleiders van Rijkswaterstaat en de Provincie Fryslân voor een vlotte en veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Schippers dienen eventuele instructies en aanwijzingen op te volgen.
Rijkswaterstaat zal de scheepvaart ook bij andere wedstrijden van de SKS begeleiden. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook