Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Extra pompen om Twentekanaal op peil te houden

EEFDE

Rijkswaterstaat heeft bij sluis Eefde een mobiele pomp ingezet om de waterstand op het Twentekanaal op peil te houden.

De extra pompcapaciteit is nodig omdat er nauwelijks nog natuurlijke toevoer van water is en het gemaal bij Eefde daarop niet is berekend. Zo is de Berkel normaal een van de voedingsaderen voor het kanaal. Maar momenteel wordt de Berkel gevoed vanuit het kanaal.
Het water voor het kanaal wordt overgepompt uit de IJssel, die ook al laag staat. Er wordt bij Eefde geschut met de voorsluis. (PN )

Reacties (1)
  • A. van Tongerlo

    Zonde van al die geïnvesteerde miljoenen,en nu geen opbrengst .

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook