Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Van Oord gaat haven aanleggen in Georgië

ROTTERDAM

Van Oord gaat met de zelfvarende snijkopzuiger Athena circa vijf miljoen kubieke meter zand opbaggeren voor de aanleg van de eerste diepzeehaven in Georgië. Deze haven moet in 2020 in gebruik worden genomen.

1 / 1
PAS Anakliaproject

PAS Anakliaproject

De opdracht is afkomstig van het Anaklia Development Consortium (ADC), een samenwerkingsverband dat onlangs is begonnen aan de eerste fase van dit havenproject.

De Anaklia Deep Sea Port wordt de eerste diepzeehaven van Georgië die containerschepen van 10.000 teu moet kunnen ontvangen. Het wordt één van de grootste havens aan de Zwarte Zee en gaat als logistieke hub dienen voor de handel tussen Europa en Azië. Voor de eerste fase van het project moet de cutterzuiger Athena vijf miljoen kuub zand opdiepen dat hierna voor landaanwinning wordt gebruikt. Verder wordt verticale drainage aangebracht.
Govert van Oord, gebiedsdirecteur Europa bij de Business Unit Dredging, stelt er trots op te zijn dat Van Oord haar steentje mag bijdragen aan het Anaklia-project. De in 2011 in gebruik genomen Athena is één van de grootste cutterzuigers uit de vloot van Van Oord. Het geïnstalleerd vermogen bedraagt 24.702 kW en het cuttervermogen 7100 kW. (PAS)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook