Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

RWS gunt Dynniq-Heijmans onderhoud Lemmer-Delfzijl

LEEUWARDEN

Rijkswaterstaat gaat beheer en onderhoud van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl onder voorbehoud gunnen aan Dynniq-Heijmans. Deze aannemerscombinatie voert in de periode 2019-2023 alle werk uit van het Prinses Margrietkanaal, het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal. Met het contract is 19,9 miljoen euro gemoeid, waarvan bijna 15 miljoen voor Heijmans.

1 / 1
RWS gunt Dynniq-Heijmans onderhoud Lemmer-Delfzijl

RWS gunt Dynniq-Heijmans onderhoud Lemmer-Delfzijl

De werkzaamheden op de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl variëren van het inspecteren en onderhouden van alle bruggen, sluizen en de bodem van de vaarwegen tot het onderhoud van de fauna- en groenvoorzieningen en de oevers. Daarnaast zal de combinatie de drie kanalen monitoren en inspecteren, zodat de veiligheid en doorstroming voor de vaarweggebruikers optimaal blijft. De combinatie is ook verantwoordelijk voor het veiligstellen van objecten bij calamiteiten (storingswachtdienst).
De combinatie DynniqHeijmans heeft de opdracht voorlopig gegund gekregen op basis van de Best Value-aanpak. Deze aanpak gaat uit van de meeste waarde voor de beste prijs. Van de zes inschrijvingen blonk de combinatie uit in kwaliteit. Rijkswaterstaat verwacht het project eind september definitief te gunnen. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook