Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeesluis IJmuiden 27 maanden vertraagd, Noordersluis blijft open

IJMUIDEN [update]

De aanleg van de nieuwe zeesluis IJmuiden loopt een vertraging op van 27 maanden. Dat meldt Rijkswaterstaat dinsdagavond 3 juli in een nieuwsbericht. Tijdens de bouw bleek dat er aanpassingen nodig waren in de constructie van de deurkassen op de sluishoofden. De scheepvaart zal geen last ondervinden van de vertraging, want tot aan de oplevering van de nieuwe sluis blijft de Noordersluis nu langer in bedrijf.

1 / 1
Zeesluis IJmuiden 27 maanden vertraagd, Noordersluis blijft open

Zeesluis IJmuiden 27 maanden vertraagd, Noordersluis blijft open

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • E. Rem

    Aanbestedingen met Design and Build zouden sneller en goedkoper zijn was de verwachting. Het ene na het andere project loopt jaren vertraging op en de kosten overschrijden elke keer de aanneemsom. Kunnen we niet beter teruggaan naar het oude systeem van bestekschrijven. Als er dan wat verkeerd in het bestek staat kun je het gewoon met meer of minderwerk verrekenen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook