Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Elektronisch melden bij VNF verplicht

BETHUNE

Veli, het elektronische reisaangifte-systeem van Voies Navigables de France (VNF) wordt binnenkort verplicht.

Het gaat om een proefperiode van twee jaar, die geldt voor alle transporten die beginnen of eindigen op vaarwegen die onder de regionale directies Nord-Pas-de-Calais en Bassin de la Seine vallen. Buiten deze regio’s mag voorlopig nog gebruik worden gemaakt van een papieren ladingaangifteformulier. Melden met Veli kan zowel via een webversie als via de app Veli Mobile (waarmee de gegevens ook kunnen worden ingevoerd op plaatsen waar geen netwerk beschikbaar is).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook