Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nederlandse bemanning redt ree uit Mittellandkanaal (video)

HANNOVER

‘Een kleine heldendaad’ noemt de Duitse zender NDR Niedersachsen het: de redding van een ree uit het Mittellandkanaal. De eer komt te beurt aan de bemanning van het Nederlandse 80 meter schip Marlesri. Zij zagen het dier zaterdag in het kanaal zwemmen voor de Hindenburgsluis.

1 / 1
Nederlandse bemanning redt ree uit Mittellandkanaal

Nederlandse bemanning redt ree uit Mittellandkanaal

Vermoedelijk was het dier uitgegleden en in het water gevallen. De matroos ging met zijn kano naar de ree toe en begeleidde die al peddelend naar de Marlesri . Daar zagen de schipper en een brandweerman kans het dier uit het water te trekken. De ree leek niet gewond te zijn. Daarom werd het dier vrijgelaten, waarna het na enige aarzeling weer in het bos verdween. (BO)

Zelf een kano kopen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook