Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stremming sluis Amerongen na tien weken voorbij

AMERONGEN

Sluis Amerongen is na tien weken stremming maandag 7 mei ’s ochtends zes uur weer geopend voor de scheepvaart. Bij renovatiewerkzaamheden werden de elektrotechnische installaties vervangen, evenals de bewegingswerken van de sluisdeuren. Verder werden betonreparaties uitgevoerd en is de sluis geschikt gemaakt voor centrale bediening.

1 / 1
Stremming sluis Amerongen na tien weken voorbij

Stremming sluis Amerongen na tien weken voorbij

Sluis Hagestein is de volgende sluis die gestremd wordt: van 24 september tot en met 16 december 2018. Sluis Driel volgt in het voorjaar van 2019. Het scheepvaartverkeer vaart tijdens de stremmingsperioden om via de Waal.

Ook realiseert Rijkswaterstaat in Amerongen een centraal bedieningsgebouw van waaruit het de drie stuwcomplexen gefaseerd centraal gaat bedienen. De renovatie is naar verwachting eind 2019 afgerond. (DvdM)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook