Baggerprobleem voor Schiermonnikoog

De jachthaven van Schiermonnikoog moet zeer regelmatig worden uitgebaggerd en de vaargeul voor de veerboot naar het Waddeneiland zelfs dagelijks. Maar waar moet het slib naartoe? Dat is een probleem waar de Raad van State nu naar moet kijken.

De gemeenteraad van Schiermonnikoog, de jachthaven en zijn gebruikers én garnalenvisser en baggeraar Matthijs van der Ploeg stapten naar de Raad om een nieuw beheerplan voor de Waddenzee aan te vechten. In het beheerplan, dat is vastgesteld door diverse ministeries en de provincie Friesland, worden maatregelen beschreven die noodzakelijk zijn om de natuurwaarden in stand te houden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Baggerprobleem voor Schiermonnikoog | Schuttevaer.nl

Baggerprobleem voor Schiermonnikoog

De jachthaven van Schiermonnikoog moet zeer regelmatig worden uitgebaggerd en de vaargeul voor de veerboot naar het Waddeneiland zelfs dagelijks. Maar waar moet het slib naartoe? Dat is een probleem waar de Raad van State nu naar moet kijken.

De gemeenteraad van Schiermonnikoog, de jachthaven en zijn gebruikers én garnalenvisser en baggeraar Matthijs van der Ploeg stapten naar de Raad om een nieuw beheerplan voor de Waddenzee aan te vechten. In het beheerplan, dat is vastgesteld door diverse ministeries en de provincie Friesland, worden maatregelen beschreven die noodzakelijk zijn om de natuurwaarden in stand te houden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer