D66 pleit voor vrijstelling energiebelasting walstroom

D66 in Rotterdam wil dat het gebruik van walstroom wordt vrijgesteld van energiebelasting. Gemeenteraadslid Chantal Zeegers verwacht hiermee walstroom aantrekkelijker te maken voor zowel de binnen- als de zeevaart om zo de luchtkwaliteit in Rotterdam verder te verbeteren.

Zeegers stelde samen met raadsleden van NIDA, ChristenUnie-SGP, GroenLinks en SP schriftelijke vragen aan het Rotterdamse college over aanvullende maatregelen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Met de vragen wil zij aandringen op een nieuwe lobby richting Den Haag voor een vrijstelling op de energiebelasting voor walstroom. Een eerdere lobby en een motie van D66 leverde nog geen resultaat op.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer