Clip #57 IJ-brug (6): Ramp voor schepen met mast

Als er een brug voor fietsers en voetgangers over het IJ komt heeft dat grote gevolgen voor zeilschepen in het algemeen en de zeilende chartervaart in het bijzonder. Nu het charterseizoen weer begint, spreekt Heere Heeresma jr. voor zijn videoreeks IJ-brug met verschillende vertegenwoordigers van de zeilcharterbranche.

Clip #57 IJ-brug (6): Ramp voor schepen met mast


Tekst en video Heere Heeresma Jr
Als eerste komt Wouter Egas, schipper van de zeetjalk Orion, aan het woord. Volgens hem wordt Amsterdam een onneembare vesting voor zeilcharterschepen als de brug over het IJ er komt. ´Het is eigenlijk een ramp, voor de fietsers, de voetgangers en voor schepen met een mast.´

Eerder in de Clipserie IJ-brug:

1 Andries de Weerd, Koninklijke BLN-Schuttevaer
2 Bewoners van de wijk Overhoeks
3 Cruiseterminal PTA
4 Walther Ploos van Amstel : ‘Alle ruimte aan de binnenvaart’
5 Hans Gerson, oud-directeur Haven Amsterdam

Onze Amsterdamse verslaggever maakt korte video’s (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips’ zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Clip #57 IJ-brug (6): Ramp voor schepen met mast | Schuttevaer.nl

Clip #57 IJ-brug (6): Ramp voor schepen met mast

Als er een brug voor fietsers en voetgangers over het IJ komt heeft dat grote gevolgen voor zeilschepen in het algemeen en de zeilende chartervaart in het bijzonder. Nu het charterseizoen weer begint, spreekt Heere Heeresma jr. voor zijn videoreeks IJ-brug met verschillende vertegenwoordigers van de zeilcharterbranche.

Clip #57 IJ-brug (6): Ramp voor schepen met mast


Tekst en video Heere Heeresma Jr
Als eerste komt Wouter Egas, schipper van de zeetjalk Orion, aan het woord. Volgens hem wordt Amsterdam een onneembare vesting voor zeilcharterschepen als de brug over het IJ er komt. ´Het is eigenlijk een ramp, voor de fietsers, de voetgangers en voor schepen met een mast.´

Eerder in de Clipserie IJ-brug:

1 Andries de Weerd, Koninklijke BLN-Schuttevaer
2 Bewoners van de wijk Overhoeks
3 Cruiseterminal PTA
4 Walther Ploos van Amstel : ‘Alle ruimte aan de binnenvaart’
5 Hans Gerson, oud-directeur Haven Amsterdam

Onze Amsterdamse verslaggever maakt korte video’s (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips’ zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.