Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eerste containers via Flevokust Haven

LELYSTAD

Met het verladen van de eerste containers heeft CTU Flevokust dinsdag 3 april de nieuwe overslaghaven bij Lelystad gedeeltelijk in gebruik genomen. De komende maanden wordt er nog hard gewerkt om het haventerrein van vijf hectare medio 2018 helemaal af te maken.

1 / 1
Eerste containers via Flevokust Haven

Eerste containers via Flevokust Haven

Tegelijkertijd wordt het binnendijkse havengebonden industrieterrein bouwrijp gemaakt. De nieuwe haven versterkt de regionale economie en biedt volop ruimte om te ondernemen. Flevokust Haven heeft de potentie om een belangrijke schakel te worden in logistiek Nederland.
CTU bv, de containertak van de Theo Pouw Groep, heeft met het verladen van de eerste containers het eerste deel van 200 x 50 meter kade van Flevokust Haven in gebruik genomen. ‘Eigenlijk was Flevokust Haven al in bedrijf omdat we de overslag verzorgden via een tijdelijk locatie bij de Maxima-centrale. Met de ingebruikname van het haventerrein zijn we weer een stap dichter bij een efficiënte ontsluiting van de regio Flevoland via het water’, zegt CTU-directeur Etienne Morriën. ‘Als terminalexploitant zien wij goede kansen hier. Met deze nieuwe regionale haven kunnen we vervoerders volop flexibiliteit bieden en meer snelheid bij het laden en lossen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook