Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe lijndienst Samskip van Amsterdam Container Terminal naar Hull

AMSTERDAM

Shortsea operator Samskip opende 21 maart een nieuwe containerlijndienst tussen de Amsterdam Container Terminal (ACT) en Hull met drie afvaarten per week (maandag, woensdag en zaterdag). De Thea II vaart de eerste aanloop met een capaciteit van 340 TEU.

‘Amsterdam Container Terminal biedt rederijen de mogelijkheid om hun klanten snel, efficiënt, betrouwbaar en duurzaam te bedienen. De centrale ligging en uitstekende achterlandverbindingen over de weg, per spoor en via de binnenwateren maken ACT ideaal voor een breed scala aan lading vanuit heel Europa’, zegt directeur Clemence Cheng van Hutchison Ports Europe.
ACT, voortzetting van de in 2012 gesloten Ceres diepzeeterminal, wordt geëxploiteerd door TMA Logistics, waarin Hutchison Ports sinds januari 50% aandeelhouder is. TMA biedt naast verschillende terminalactiviteiten ook opslag, transport, logistieke en projectactiviteiten op drie locaties in Amsterdam en één in Antwerpen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook