Vaarverbod bij snelheidsovertreding Albertkanaal

Vaarwegbeheerder Vlaamse Waterweg gaat te snel varende schepen op het Albertkanaal een tijdelijk vaarverbod opleggen.

JGL SNELHEIDSDUIVELS ALBERTKANAAL

Trajectcontroles hebben volgens de vaarwegbeheerder aangetoond dat 10 tot 20% van de schepen op het Albertkanaal nog steeds sneller vaart dan toegestaan. Sinds 1 juli 2017 worden te snel varende schepen gewaarschuwd. Maar vanaf 15 maart krijgen ‘snelheidsduivels’ verplichte wachttijden opgelegd. Als de trajectcontrole uitwijst dat een schip tussen twee sluizen een kwartier te snel heeft gevaren, krijgt de schipper bij eerstvolgende sluis een vaarverbod opgelegd van 30 minuten, het dubbele van de tijd die hij te snel heeft gevaren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Vaarverbod bij snelheidsovertreding Albertkanaal | Schuttevaer.nl

Vaarverbod bij snelheidsovertreding Albertkanaal

Vaarwegbeheerder Vlaamse Waterweg gaat te snel varende schepen op het Albertkanaal een tijdelijk vaarverbod opleggen.

JGL SNELHEIDSDUIVELS ALBERTKANAAL

Trajectcontroles hebben volgens de vaarwegbeheerder aangetoond dat 10 tot 20% van de schepen op het Albertkanaal nog steeds sneller vaart dan toegestaan. Sinds 1 juli 2017 worden te snel varende schepen gewaarschuwd. Maar vanaf 15 maart krijgen ‘snelheidsduivels’ verplichte wachttijden opgelegd. Als de trajectcontrole uitwijst dat een schip tussen twee sluizen een kwartier te snel heeft gevaren, krijgt de schipper bij eerstvolgende sluis een vaarverbod opgelegd van 30 minuten, het dubbele van de tijd die hij te snel heeft gevaren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer