Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Betonfabriek Oosterhout door jachthavensteiger onbereikbaar

DEN HAAG

De langdurige discussie over ontwikkelingen rond een zijtak van het Wilhelminakanaal in Oosterhout is in een stroomversnelling gekomen door een omstreden besluit. De Raad van State mag nu helderheid gaan brengen in een zaak die draait om de bereikbaarheid van betonfabriek Struyk Verwo voor binnenvaartschepen.

De gemeente Oosterhout en de leiding van de betonfabriek voeren al jaren overleg over plannen van de gemeente om woningen te bouwen. De betonfabriek werd zelfs weg bestemd. Maar de gemeente heeft dat besluit teruggedraaid. Nu is de aanleg van een extra steiger bij de tegenovergelegen jachthaven een nieuw strijdpunt.
Komt die steiger er, dan wordt de loswal bij de betonfabriek onbereikbaar en dat betekent het einde van het bedrijf, aldus de advocaat van Struyk Verwo. Zijn betoog werd ondersteund door binnenvaartschipper Piet Raaijmakers die de betonfabriek grondstoffen levert.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • A. Elzinga

    overal in Nederland wordt de werkende maritieme mens weggepest.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook