Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Noordzeekanaal, waagstuk waar men niet aan wilde

IJmuiden

Amsterdam was tot ver in de 19de eeuw over water alleen bereikbaar via de grillige zeegaten tussen de Waddeneilanden en de Zuiderzee. De hoofdstad van Nederland en lange tijd zelfs het machtscentrum van de wereldhandel, lag nu eenmaal niet aan de Noordzee.

1 / 1
Noordzeekanaal, waagstuk waar men niet aan wilde

Noordzeekanaal, waagstuk waar men niet aan wilde

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • G. Bedet

    Wij hadden toch zulke goede waterbouwkundigen. Hoe kan het dan dat de bouw aan een Engelse firma werd gegund?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook