Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

ACM houdt speciale aandacht voor concurrentie in havens

DEN HAAG

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft ook dit jaar de havensector goed in de gaten houden. De mededingingsautoriteit meldt als een van de speerpunten voor dit jaar het verder versterken van de kennis, bewustwording en naleving van de mededingingsregels bij havenondernemers te hebben.

Het thema havens en transport staat ook in 2018-2019 op de agenda van de ACM. De mededingingswaakhond wil dat bedrijven in de haven eerlijk met elkaar concurreren. Samenwerking in de haven is goed om goederen snel te verwerken en van A naar B te vervoeren, maar het samenwerken mag ook niet te ver gaan. Bijvoorbeeld als bedrijven afspraken maken over prijzen aan klanten of door de markt samen te verdelen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook