Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Overslag Zeebrugge daalt licht

ZEEBRUGGE

De bekendmaking op vrijdag 12 januari van de trafiekcijfers 2017 van de haven van Zeebrugge leverde geen grote koppen op: de goederenoverslag is nagenoeg gelijk gebleven aan 2016. Er was een lichte terugval, die werd toegeschreven aan een daling van de invoer van LPG, terwijl de Brexit al zijn schaduw vooruit werpt op de autotrafieken naar het Verenigd Koninkrijk.

In de marge daarentegen werden verklaringen afgelegd die wel vette koppen opleverden zoals ‘Zeebrugge flirt met Antwerpen’ en ‘Zeebrugge zet de poort wijd open’ of ‘Antwerpen en Zeebrugge besnuffelen elkaar opnieuw’. Nu zijn die vrijages een constante in de geschiedenis van de Vlaamse havens, maar de partijen geraakten nog nooit tot bij de notaris en de pastoor. Er hangt nu ook zeker geen fusie in de lucht, hoewel ‘Antwerpen-Zeevlakte’ wel de droom is van ceo Fernand Huts van Katoen Natie in Antwerpen. Er werd echter klip en klaar gezegd dat de leegstaande terminals in Zeebrugge geen optie zijn om de container-congestie in Antwerpen op te lossen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook