Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

BLIS niet voor handhaving

CUIJK

Hij zei het wel een paar keer om de binnenvaartondernemers gerust te stellen: ‘BLIS is niet voor handhaving’. Projectleider Roelof Weekhout van Rijkswaterstaat maakte op de jaarvergadering van de afdeling Zuid-Oost Nederland (ZON) bekend dat het Binnenvaart Ligplaats Informatie Systeem (BLIS) ook gevuld gaat worden met andere ligplaatsen dan die in beheer zijn bij Rijkswaterstaat.

1 / 1
BLIS niet voor handhaving

BLIS niet voor handhaving

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • R. van den Boogaard

  Weekhout wil, waarschijnlijk als aankomend ambtenaar bij Rijkswaterstaat(onderdeel van ILT) “de Blis” maken.
  Hij vergeet echter dat Amsterdam en Rotterdam commerciële havens zijn geworden en de rest van de gemeente ’s nog ambtelijke gedrag hebben.
  Ik had in 2013 ook met dit soort “ambtenaren” te maken maar wat toen voor hun onherroepelijk was, wordt komende oktober waarschijnlijk weer herroepen.
  Dat het mij toen om en de nabij €. 45.000,00 heeft gekost wordt blijkbaar nu aan voorbij gegaan !

 • J.C Hagens

  Hoe zat het ook al weer met het AIS, waar iedereen via marine traffic en soortgelijke sites de Schipper kan volgen.
  Ik zie dit meer als een verlichting voor Rijkswaterstaat, die nu op plaatsen bij Rijkssluizen en Rijkshavens de Schepen noteren, wat mij prima bevalt.
  Als de ligplaats op een bepaald tijdstip vrijkomt kan die gelijk weer bezet worden door een collega.
  Amsterdam en Rotterdam kunnen beter voor meer ligplaatsen zorgen bij de laadplaatsen in de Waalhaven is te weinig plaats net als de Botlek .
  Amsterdam is totaal geen wachtplaats in de Mercuriushaven, je ligt bij Gods Gratie op een verhuurde plaats, waar je elk moment weggestuurd kan worden, voor de Coasters zijn wel steigers, en die paar ligplaatsen in de Houthaven zijn vaak belegd door Tankers.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook