Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

IA verkiest Schultz als voorzitter

RIDDERKERK

Interim-voorzitter Erik Schultz is zaterdag 16 december op de jaarvergadering van de Internationale Afdeling (IA) van Koninklijke BLN-Schuttevaer bij acclamatie benoemd tot nieuwe voorzitter. De vergadering trok ruim 60 belangstellenden.

1 / 2
IA verkiest Schultz als voorzitter

IA verkiest Schultz als voorzitter

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • Dorothe Grooten-Wendt

  Meeliften dhr van Wijk?
  Er zijn schippers die graag wat van hun expertise willen meegeven ,maar deze worden op zijspoor gezet.Deze willen zich ook inzetten ( vrijwillig) ,maar dit wordt niet toegelaten .( ligplaatsen Rijn )
  Ook een scheiding van bouwjaren in de CCR /ESTRIN geluidseisen doet heel veel pijn,als er tegengeluid was gekomen van BLN ,dan was het geloofwaardig dat u wat voor de particulier heeft gedaan.
  Maar om te opperen dat de schepen voor 1976 toch niet verkoopbaar waren aan de jeugd,zijn deze geluidseisen doorgedrukt .Jammer dat het nu een hele vage eis is zodat men deze schepen voor 1976 altijd een plicht kunnen geven om te investeren.
  Of nog erger de keuze hebben direct te stoppen met hun bedrijf ( koude sanering)
  En als dit niet waar is wil ik hier graag een bevestiging van zien dat er niet geinvesteerd hoef te worden net als bij de schepen na 1976!
  Ik lift niet mee ,ik heb gekozen voor een organisatie die alleen door schippers wordt bestuurd.(ASV)

 • J. van Wijk

  J. C Hagens, u hebt dit juist verwoord.
  Overigens hebben niet enkel de Duitse WSA-mensen boter op hun hoofd, maar elders in Europa en Nederland zijn ook talrijke misstanden aan te wijzen.
  En inderdaad veel collega’s die het hards roepen zijn inderdaad vaak geen lid.
  Meeliften, vindt ik te mild uitgedrukt, ik denk wel eens in grovere termen.

  Ik wens alle varende en bestuurders fijne feestdagen, en gezond 2018.

  Gr. Sjaak van Wijk

 • G. Verm.

  Verengingen zoals (voorheen) KSV Schuttevaer, nu Kon. BLN-Schuttevaer zijn ook afhankelijk van gepaste terughoudendheid van zittende leden. Met name van enkele leden die zich bij de fusie op gezichtsbepalende wijze hebben kenbaar gemaakt.

  Het is de ruimte die prominente voortrekkers van BLN moeten laten en blijvend laten bestaan. En mede daarvan hangt af hoe branche-breed, de hele Binnen- en scheepvaartbranche zich thuisvoelt bij deze en enige branche-brede vereniging.

  Ook een symfonie-orkest bestaat uit meer dan honderd leden, en niet alleen uit een paar Pauwkenslagers. En als er dan ook alleen maar op één bepaalde Pauwken-trommel getamboureerd mag worden. Ja, …
  Ja, dan blijft er erg weinig plaats over voor mensen met een andere, achtergrond, instelling, bedrijfsmatige-instelling, etc., etc.

  Martin, het gaat je goed, en gefeliciteerd met je ere-lidmaatschap in Duitsland

 • J.C Hagens

  Er zijn nog steeds te weinig leden, als ik aan mijn collegas vraag waarom ze geen lid zijn, is het antwoord te duur en te weinig resultaat, en altijd net niet voor hun doelgroep.
  Nu moeten altijd dezelfde de kar trekken, en de niet betalende liften mee met de behaalde resultaten.
  Ik vaar op het kanaal richting Magdeburg, en natuurlijk baal ik van de eeuwige smoesjes van de WSA , maar geen tegengas geven heeft zeker geen nut.
  Dan dat gezeur over die Ingenieurs, je kan die toch inhuren, en als je een nieuwe sluis of vaarweg aan besteed doe je dit inclusief alles, het WSA is gestoeld op een ouderwetse werkgever, die niet met zijn tijd meegaat.
  En je gaat mij niet vertellen dat je 40 jaar lang geen vakmensen in je bedrijf hebt, die uit kunnen rekenen of de Bolders tegen de krachten bestand zijn die er tijdens het afstoppen op komen te rusten, overigens ga ik er vanuit dat er tekeningen van de Sluizen zijn en dus ook van de Bolders.
  Overigens hoeven niet alle bolders vernieuwd te worden er passen geen 2 maal 110 meters in de grote sluizen dus alleen maar 10 mtr. voor de stopstreep, aan boven en benedenkant.
  Overigens zie ik het met lede ogen aan als straks mensen als Gerard Kester, Andries de Weerd en Leny van Toorenburg weggaan, dit zijn wandelende encyclopedisch die
  moeilijk vervangbaar zijn.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook