Minister Wiebes vindt einde kolenoverslag Rotterdam niet zijn zaak

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vindt het afbouwen van de kolenoverslag in de Rotterdamse haven niet zijn zaak. Hij ziet de situatie van EMO in de Rotterdamse haven als een kwestie tussen dit bedrijf en het Havenbedrijf Rotterdam.

Wiebes antwoordt dit op Kamervragen van Tweede Kamerlid Barry Madlener van de PVV. Madlener reageerde met zijn vragen op het besluit van de Rotterdamse gemeenteraad om de overslag van kolen in de Rotterdamse haven af te bouwen en het huurcontract met het Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) niet opnieuw met 25 jaar te verlengen. Een meerderheid van PvdA, D66, CDA, Nida en SP steunde het voorstel van GroenLinks.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer