Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten

DEN HAAG

Rijkswaterstaat heeft de eerste verbeterde vaarkaarten (IENC’s) gepubliceerd van de grote rivieren. De komende maanden worden in gedeeltes nieuwe kaarten uitgebracht van alle Rijksvaarwegen in Nederland van CEMT-klasse 5a en hoger (>110 m).

1 / 1
Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten

Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten

Inland Electronic Navigational Charts zijn een onmisbaar hulpmiddel voor een veilige scheepvaart. De verbeterde IENC’s van Rijkswaterstaat zijn actueler en kwalitatief hoogwaardiger, waardoor zowel de beroeps- als de recreatievaart over een beter beeld van de vaarweg met nog meer relevantie kenmerken beschikt.

Zo zijn in de nieuwe vaarkaarten onder andere autoafzetplaatsen, doorvaarthoogtes en permanent afgemeerde schepen te vinden. De IENC’s zijn gratis te downloaden via de website Vaarweginformatie.

Rijkswaterstaat heeft vooraf met collega vaarwegbeheerders de celgrenzen en de inhoud van de IENC’s afgestemd. Voor de gebruiker betekent dit dat hij een uniformer en goed aansluitend vaarwegoverzicht gepresenteerd krijgt. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook